fbpx

סוהיר מרפאת שיניים לפה והלסתות

שתלים דנטליים

שתל דנטלי הוא שורש שן מלאכותי עשוי טיטניום, המותקן בלסת במקום שורש חסר ומשמש כבסיס לבניית שן קבועה. השתל אינו מורגש בפה וניתן אפילו לשכוח מקיומו.

שתלים דנטליים משמשים כתחליף לשיניים שאבדו או שנעקרו. שתל דנטלי מחליף את שורש השן שאינו נמצא ויוצר בסיס לשן קבועה, השתלים הדנטליים עשויים לרב מטיטניום.

השתלים מושתלים בהליך כירורגי אל תוך עצם הלסת כדי שיתפקדו במקום שורש השן החסרה. במשך הזמן תאי עצם מתפתחים סביב השתל ומחזקים אותו למקומו. המונח המדעי של פעולה זאת נקרא "Osseointegration" (או "התאחות עצם") – קיבוע השתל בתוך העצם.

נהוג לאפשר תקופת החלמה בתוך עצם הלסת למשך פרק זמן שנע בין מספר שבועות ועד למספר חודשים, כדי לאפשר לעצם להיצמד בחזקה אל השתל.

ברגע שהעצם סביב השתלים התחזקה והשתלים יציבים במקומם, חושפים את השתלים, וניתן להשתמש בהם כבסיס לשחזור של שיניים חסרות, לתמוך בסט של שיניים או לקבע תותבות. בתום התהליך, השתל המשוחזר נראה ומתפקד בדיוק כמו שן אמיתית.

התקנת שתלים דנטליים נועדה למלא מקום של שורש שן או של מספר שורשים החסרים בפה.

בשיטת השתלת שיניים זו, אין צורך בהשחזת השיניים הטבעיות הסמוכות, אלא בהתערבות כירורגית קלה בלבד בהרדמה מקומית, בה מוחדר השתל ללסת. לאחר מספר חודשים של קליטה, ישמש השתל כבסיס למבנה ובניית הכתר הקבוע.

טיפול באמצעות שתלים דנטליים הנו האפשרות המועדפת בעולם המערבי ובישראל בתחום השחזור של שיניים חסרות. הרבה אנשים חושבים כי השתלת שיניים זה תחום חדש יחסית, אולם ההיסטוריה מלמדת ששתלי שיניים בעלי ותק עתיק יומין והיו עשוי מחומרים שונים (מהחי, מהאדם, מהצומח ומחומרים כגון שנהב) לשחזור שיניים חסרות, ניתן למצוא עדויות כבר בשנת 5000 לפני הספירה. לדוגמא: במצרים העתיקה חוסר בשיניים היה נחשב למום, ומשרתיהם של בני המעמד הגבוה הקריבו את שיניהם למען אדוניהם.

השתלים הדנטלים, בצורתם המוכרת לנו כיום, התפתחו בשנות ה- 50 ע"י אורתופד שוודי בשם פר אינגוור ברנמרק, הנחשב לאבי השתלים הדנטליים, אשר גילה דרך ניסוי עם חומר הטיטניום, כי רקמות עצם מצליחות לצמוח סביבו, ולתופעה זו הוא קרא "התאחות עצם". תופעה זו היוותה את האמצעי לפיתוח שתלי השיניים המוכרים לנו כיום, אשר מהווים תחליף לשיניים הטבעיות שאבדו.

השתלים הדנטליים מהווים חלופה בטוחה ואסתטית לגשרים, לשיניים תותבות ולכתרים שאינם נתמכים ע"י שתל. למרות שאפשרויות הטיפול הללו זולות יותר ולא דורשות בהכרח הליך כירורגי או זמן המתנה ממושך, עדין הליך ההשתלה מציע יתרונות רבים יותר על פני אפשרויות הטיפול השמרניות.

 

היתרונות השונים הטמונים בהשתלה דנטלית משתנים ממטופל למטופל ומתהליך אחד למשנהו, אך בחירה בשתלים דנטליים יכולה להעניק לכם מספר יתרונות משמעותיים:

  1. 1. שתלים דנטליים מתפקדים ומרגישים כמו שן טבעית, יותר מאשר הפתרונות החלופיים.
  2. 2. השתלים מסייעים בשמירה על מראה העצם והפנים
  3. 3. השתלים מסייעים בשמירה על בריאות השיניים
  4. 4. השתלים מעניקים תחושת בטחון ונוחות בזמן האכילה, הדיבור, העבודה ובמפגשים חברתיים

לאחר תהליך השתלת השיניים, הנחשב להליך כירורגי שאינו מסובך, ישנה תקופת החלמה עד שרקמות החניכיים מתרפאות. תקופה זו משתנה ממטופל אחד למשנהו ומושפעת ממצב בריאות הפה ושמירה על היגיינת הפה.

 

בתום הטיפול יש להישמע להוראות הרופא המטפל, ובמידה וקיימת נפיחות מעבר לממוצע, כאבים, דימום או הפרשות יתר על המידה – יש לפנות לבדיקת הרופא. אכילת מאכלים רכים ופושרים, וקירור איזור הניתוח עשויים להקל על הכאב שלאחר הניתוח.

 

בטווח הארוך חשוב להקפיד על היגיינת הפה וביקורת תקופתית אצל הרופא, בכדי לתרום לעמידות שתלי השיניים לאורך זמן רב יותר בפה, כמו גם שיפור הביטחון העצמי ואיכות החיים והכי חשוב חיוך שלא תרצו להוריד מהפנים.מה שחשוב לדעת הוא מה הפם פני השטח של שתל  ומה איכות השתל

לאחר חשיפת השתל מבצעים את השיקום אשר לרוב הוא בצורת גשרים וכתרים