סוהיר מרפאת שיניים לפה והלסתות
כאמור, שתל דנטלי ממלא את המקום ואת התפקיד של שורש השן שנעקרה. את השתל מתקינים בעצם של הלסת. לשם כך, יש צורך בנפח מינימלי באזור המיועד להשתלת שן.
אם לעצם הלסת לאין נפח מספיק באזור השיניים הטוחנות והניבים, יהיה צורך לבצע השתלת עצם.
עצם הלסת נספגת כתוצאה מדלקת בשן שלא טופלה בזמן, מדלקות בחניכיים, מעקירת שיניים שלא הוחלפו בשתלים במועד קרוב לעקירתן, ומסיבות אחרות.
ד"ר ליאון ארדקיאן, שהוא מומחה לכירורגיה פה ולסתות הוא בעל ידע, מיומנות וניסיון לביצוע השתלות עצם בטכניקות המתקדמות ביותר שמציעה הרפואה בימינו.
על מנת שאפשר יהיה להתקין שתלים דנטליים במקום השיניים הטביעות שנאבדו, נדרש נפח וגובה מינימליים של עצם הלסת בה מתקינים אותם.
במקרים של התקנת שתלים דנטליים במקום שיניים טוחנות וניבים של הלסת העליונה, הפעולה להוספת תחליף עצם מוכרת בשם "הרמת סינוס". מדוע?
כי תחליף העצם מוכנס בסינוס המקסילארי השמאלי או הימני, בהתאם למיקום הרצוי של השתלים. ליתר דיוק, תחליף העצם מוכנס בין העצם של הלסת העליונה לבין הרירית (ממבראנה) המרפדת את הסינוס.
הסינוס המקסילארי (maxillary sinus) הוא חלל אוויר גדול שקיים בשני צדי האף. (ראו תמונה).
הרמת סינוס היא פעולה כירורגית. כמו כל פעולה כירורגית, כדאי לבצע אותה אצל רופא שיניים מומחה.
כשצריך לעשות השתלות שיניים, אנחנו צריכים כמות עצם סבירה שלתוכה נוכל להחדיר את השתל… הבעיה היא שבחלק העליון של הפה, באזור האחורי, בדרך כלל העצם דקה, ומעליה יש חלל אויר ם ננסה להחדיר שתל ארוך לתוך עצם קצרה, נצא אל תוך חלל האוויר, המכונה סינוס, וניצור בו נזק. לכן, לפני שאנו שמים את השתלים, אנחנו נבצע סוג של בניית עצם שנקרא: הרמת סינוסים או במילים אחרות: נעבה את גובה העצם בלסת באזורים שבהם היא דקה מידי אל תוך חלל הסינוס. זוג התמונות הבא ממחיש את העצם הדקה לפני תחילת התהליך, ואת העצם הרחבה יותר עם השתלים בסיום התהליך
בהרמת סינוס פתוחה, מבוצע פתח בצד החיצוני של הלסת העליונה, על מנת לאפשר לרופא גישה להחדרת גרגירי תחליף עצם. פתיחת הפתח והרמת הרירית שבדפנות חלל הסינוס, מאפשרת החדרת גרגירי תחליף עצם – בכיס אשר נוצר בין רירית הסינוס המורמת לבין עצם הלסת.
בסיום הפעולה הרופא סוגר את החלל שמולא ותופר את החניכיים.
העצם הטבעית של הגוף מחליפה את גרגירי תחליף העצם שהוכנס, בתהליך טבעי הנמשך כ 9- חודשים. לעיתים ניתן להחדיר את השתלים בתוך העצם הקיימת, בעת ביצוע פעולת הרמת הסינוס הפתוחה. אולם, אם לא ניתן לייצב את השתלים בתוך העצם הקיימת, יש להמתין 6-4 חודשים, עד ליצירת עצם חדשה, שתאפשר החדרת השתלים בצורה יציבה. לאחר 9 חודשים מיום הרמת הסינוס הפתוחה (ללא תלות במועד החדרת השתלים) נוצרת עצם טובה ועבה, ורק אז ניתן לחשוף את השתלים ולבנות מעליהם שיניים חדשות.
בהרמת סינוס סגורה מבצעים קדח קטן מאד (כ- 5-3 מ"מ בלבד) דרך עצם הלסת, במקום בו חסרה השן. דרך החריר שנוצר, הרופא מרים את רירית הסינוס כלפי מעלה ומחדיר גרגירי תחליף עצם. אם ניתן, יושתל שתל דנטלי כבר באותה פעולה, מבלי להמתין לצמיחת עצם טבעית.
הפעולה מתבצעת בהרדמה מקומית ולעיתים רחוקות בהרדמה כללית, על פי שיקול דעת הרופא.
אינך צפוי להרגיש כאב במהלך הפעולה. אם בכל זאת תחוש כאב, אנא עדכן את הצוות המטפל.
הפעולה נמשכת כ-30 דקות